ISO 22000 / HACCP GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

ISO 22000, güvenilir gıdaların tüketiciye sunulması amacıyla gıda zincirindeki potansiyel tehlikelerin analizi yapıldıktan sonra kritik kontrol noktalarının belirlenmesi ve izlenmesi, gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesini içermektedir.

Üretilmiş olan ürünün kalite kontrolünden, önleyici kalite güvencesine geçişi sağlar. ISO 22000 belgesi, gıda güvenliği şartlarını azami olarak karşılayan işletmelerce alınır.

Hijyenik şartlarda gıda üretimi

Sağlığımızı etkileyen faktörlerin başında gıda ürünleri yer alır. Gıda güvenliği tüketicilerin olmazsa olmaz talebidir. Hijyenik şartlarda gıda üretimi yapmak için her işletme ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarını sağlamalı, Tehlike Analizleri, Kritik Kontrol Noktaları (CCP-KKN), Ön Gereksinimler ve Operasyonel Ön Gereksinimler ile tüm süreçler yönetilmelidir.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Gıda üreticilerinin yanı sıra, gıda ile temas eden ürün üreticileri, gıda tedarikçileri, gıda nakliyecileri, gıda depoları, gıda makineleri üreticileri tarafından da kullanılmaktadır.

ISO 22000 BELGESİ ALMANIN FAYDALARI:

  • Kanunlara ve gıda mevzuatlarına uyumu kolaylaştırır.
  • Hijyen ve gıda güvenliği konusunda bilinçlenmeyi sağlar.
  • Müşteri güvenini ve memnuniyetini artırır.
  • Çalışanların hijyen konusunda bilinçlenmesini sağlar.
  • Resmi denetimlerde karşılaşılan problemleri ortadan kaldırır.
  • Önleyici teknikler ile ürün kaybı engellenir ve ürün kalitesi artar.
ISO 22000 / HACCP  Gıda güvenliği yönetim sistemi
Bu web sitesi Freelance web tasarımcısı www.ogocer.com tarafından tasarlanmıştır.