ISO 22000, güvenilir gıdaların tüketiciye sunulması amacıyla gıda zincirindeki potansiyel tehlikelerin analizi yapıldıktan sonra kritik kontrol noktalarının belirlenmesi ve izlenmesi, gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesini içermektedir.
Üretilmiş olan ürünün kalite kontrolünden, önleyici kalite güvencesine geçişi sağlar. ISO 22000 belgesi, gıda güvenliği şartlarını azami olarak karşılayan işletmelerce alınır.
Sağlığımızı etkileyen faktörlerin başında gıda ürünleri yer alır. Gıda güvenliği tüketicilerin olmazsa olmaz talebidir. Hijyenik şartlarda gıda üretimi yapmak için her işletme ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi şartlarını sağlamalı, Tehlike Analizleri, Kritik Kontrol Noktaları (CCP-KKN), Ön Gereksinimler ve Operasyonel Ön Gereksinimler ile tüm süreçler yönetilmelidir.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Gıda üreticilerinin yanı sıra, gıda ile temas eden ürün üreticileri, gıda tedarikçileri, gıda nakliyecileri, gıda depoları, gıda makineleri üreticileri tarafından da kullanılmaktadır.
© 2015-2024 SNG Kalite. Tüm hakları saklıdır.